tiistai 11. toukokuuta 2010

Tuntematon sosiaalisen median palvelu

Minua kiinnostaa, mitä nyt luetaan. Löysin ainakin tällaisen Scribdin. Kyseessä siis asiakirjojenjakopalvelu. Ja sattumoisin MicroPC oli myöskin tästä kirjoitellut seuraavaa:

VERKKOSOVELLUKSET Vesa Linja-aho, MikroPC, 9.5.2010, 10:05


Scribd heittää flashin romukoppaan – tilalle HTML5

Yhteisöllinen asiakirjojenjakopalvelu Scribd on päättänyt heittää Adoben Flashin romukoppaan ja korvata sen HTML5:llä.



Yhtiö on julkaissut sivuillaan kalvosarjan, jossa perustellaan HTML5:n käyttöönottoa muun muassa sillä, että tällöin dokumenttien lukemiseen ei tarvita mitään erillisiä lisäosia selaimeen. Sivut myös latautuvat nopeammin eivätkä aiheuta tietokoneen kaatumista. Kalvosarja on luettavissa HTML5-muodossa.



Scribd on aiemmin käyttänyt flashia pdf-dokumenttien näyttämiseen, koska parempaakaan tekniikkaa ei ole ollut saatavilla. Nyt käyttäjä voi valita, käyttääkö hän perinteistä flash-lukijaa vai uutta HTML5-lukijaa.



Toimituksen lataamassa testidokumentissa, jossa on matemaattisia kaavoja, HTML5-katselin suoriutuu lähes virheettömästi. Dokumentissa kaavarivillä 7 itseisarvomerkit ovat hieman missä sattuu. Safari- ja Chrome-selaimilla vasemmalta katsoen toisen yhtälön itseisarvomerkit valahtavat seuraavalle riville kolmessa palasessa. Firefoxilla itseisarvomerkit pysyvät koossa, mutta näkyvät rivin alapuolella. Flash-lukijalla dokumentti näkyy täysin oikein.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti